Powered by Blogger.

2015'in En Modern Görünümlü 3. Dünya Ülkesi



Selam Gençler!

2015'in en modern görünümlü 3. dünya ülkesine hoş geldiniz!
(Alkışlamanız gerek burada)

Kar yağdı! Ne güzel! Mikroplar kırıldı! Hayır kırılmadı, bu memleketin en büyük yalanı! İlçe ve büyükşehir belediye başkanlarımız sapa sağlam duruyor!

Evet Ankara'ya kar yağdı iki gün önce. Sabah yollar ne durumda haberim olsun diye twitter'a bakarken, belediye başkanlarına atılan 'hani? nerede hizmet?' tweet'lerini gördüm. Sonra sevgili başkanlarımızın attıklarını. Paralel evrenlerde mi yaşıyoruz biz? Belki de... Keşke! Biri hummalı çalışmalar içerisinde olduklarını söylüyor, diğeri filosunun resmini paylaşıyor. Fakat dışarıda gördüğüm ve insanların paylaştıkları manzaralar çok farklıydı.

Yine bir kar yağışı, yine mahsur kalan insanlar, yine çalışmayan belediyeler... Çünkü her sene kar yağmıyor bu ülkeye! Çünkü biz yüzyıldır hala hava tahmini yapmayı öğrenemedik, kar yağışı hep süpriz bize. Her sene aynı terane. Kendimi öyle salak, öyle enayi hissediyorum ki! Niye oy verdim ben bu adama? Babadan oğula saltanat sürsün diye değil elbet! Kale bildiği ilçeye bir gram hizmet etmesin diye mi? Yok yok oy verecek başka kimseyi bulamadığımdandır. Bakarsınız bir sonrakine adaylığımı koyarım. Yok yahu! Sinirlenmekten size hiç bir faydam olmaz, iş güç yapamam.

Tabi tüm sıkıntı bununla bitmiyor. Arabasının ön camına kar arasından pencere açıp arabayı temizlemeden trafiğe çıkanlar, yaz lastikleriyle nereden geldiğini anlamadığım kahramanca bir cesarete sahip olanlar, trafikteki diğer hiç bir aracı, yol kenarındaki yayaları gözetmeden giden dolmuşlar, servis araçları.. daha neler!




Bir de üzerine Ankara dün kapkaranlık bir sabaha uyandı. Şehrin neredeyse yarısında elektrik kesintisi! Sözde doğal gazla ısınan evlerimizin ne çok elektriğe ihtiyacı varmış meğer. İşin en komik kısmı elektrik arıza aranıp saatlerce telefonda bekledikten sonra tam bağlandı derken bir süre sonra düşen telefon hattıdır. Hatta daha da komik yanı bunun defalarca yaşanmasıdır. Daha daha da komik yanı gece üçte kesilen elektriğin bir saat sonra gelecekken öğlen bir zahmet gelebilmesidir.

Daha da komik olan ne biliyor musunuz? Aynı şeyi üç gün üstte yaşanmasıdır!

Böylece her sene tekrar ve tekrar başladığımız noktaya dönüyoruz. Yoğun kar yağışı nedeniyle kapalıyız! Yolu kapadık, elektriği kapadık, suyu kapadık.

Kapattık memleketi!


Açılana kadar hoşçakalın.

Kuzu pastalarına not: tatilin tadını çıkarın bıcırık sürüsü. Umarım gelip bizim yerlerimizde olduğunuzda böyle söyleniyor olmazsınız. 

No comments